torsdag 31 januari 2008

Smörgåstårta

I söndags 27/1 hade Folkkök premiär för terminen. På menyn stod det smörgåstårta.



Recept smörgåstårta


Fyllning lager 1
Tartex och bostongurka blandas.

Fyllning lager 2
Soltorkade tomater, paprika, rödlök och oliver blandas i mixer.

Fyllning lager 3
Linsröra = röda linser kokade med hackad lök. Krydda efter behag.

På toppen:
Havregrädde, soyghurt (sojayoghurt) och sour supreme (soja-creme fraiche) blandas med dill, svart tångkaviar (den röda är ej helt vegansk), senap och salt efter smak.
En billigare variant är havregrädde blandat med kavlis fettria majonnäs (som är vegansk) dill, tångkaviar, senap och salt.)

Lägg ut bröd (ex. fomfranska) på en plåt eller bricka, pensla eventuellt med olja så blir inte brödet så torrt. Bred på fyllning och lägg på ett nytt lager bröd, pensla med olja och fortsätt så tills fyra lager bröd är utlagda med fyllning emellan. På översta lagret och sidorna brer du gräddblandningen. Garnera med allt möjligt som du gillar, tex tomat, gurka, vindruvor, citron, dill, salladsblad, majs och avokado.

3 kommentarer:

Anonym sa...

smörgåstårtan var en mycket mycket god skapelse och jag njöt av varje liten tugga jag tog av den gigantiska biten man fick! MUMS!

mariamosh sa...

Vilken fin blog, kul med recept och foton! /Mariamosh

Folkkök Umeå sa...

Kul att ni kommenterar! Cred till dem som gjorde smörgåstårtan (inte jag) och fint att du gillar bloggen Maria!