måndag 7 april 2008

Chili sin Carne och chokladsås

I söndags den 7/4 var temat "Hot hot hot". Det serverades därför chili sin carne med ris och vitkålssallad. Till efterrätt såldes glass av olika smaker med hemmagjord chokladsås.

Chili sin Carne (10 port)

1,5 kg krossad tomat
100 g vita bönor
300 g gul lök
300 g aubergine
300 g zucchini
300 g grön paprika
300 g röd paprika
200 g palsternacka
200 g morot
100 g rotselleri
3 vitlöksklyftor
30 g tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
olivolja, salvia, salt och vitpeppar
hackad persilja

Gör så här:

Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten under natten.
Koka bönorna i nytt vatten tills de är mjuka, ca 1,5 tim, skumma noga under koktiden.
Ansa, skala och skär alla rotsaker i 2 cm stora tärningar.
Fräs löken och den hackade vitlöken i oljan i en gryta.
Tillsätt tomatpurén, de krossade tomaterna, morötterna, palsternackan, sellerin och kryddorna.
Låt koka i 10 min.
Bryn aubergine, zucchinin och paprika och tillsätt till grytan.
Låt allt koka tills det är mjukt.
Tillsätt bönorna och smaksätt med salt och peppar.
Servera med ris o garnera med lite hackad persilja.

Chokladsås

1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten

Blanda det torra i en kastrull och tillsätt sedan vatten under omrörning så att alla klumpar försvinner. Koka upp och låt koka 5-10 min tills det blir en ganska fast konsistens.

Inga kommentarer: