torsdag 6 november 2008

Biffar i mängder på tema Norrland

På tema Norrland den 2/11 serverade vi:
  • Rödbets- och linsbiffar
  • Potatismos
  • Spenatsås
  • Morotsstavar
  • Chokladbollar
All mat var glutenfri detta Folkkök.

Potatismos
4 port

1 kg potatis
vatten
salt
2,5 dl soja-/havremjölk
1 msk olja
vitpeppar
svartpeppar
muskotnöt

Koka potatisen i små bitar tills den är ordentligt mjuk. Pressa/mosa sönder den kokta potatisen till mos med en potatispress, slev eller dylikt. Blanda i olja, mjölk och kryddor. Kan serveras direkt eller värmas på igen på spisen.

Rödbets- och linsbiffar
4 port

5 dl kokta gröna linser
2 gula lökar
3 dl rårivna rödbetor
1 dl sojamjöl
1 dl bovetemjöl
salt
olja
chilipulver el dyl
vitlök

Koka linserna så de blir rejält mosiga. Riv rödbetorna och hacka löken och vitlöken fint. Blanda allt ordentligt och forma till biffar. Lägg på en smörjd plåt och stek dem i ugnen i ca 15 min i 200 grader, eller stek i stekpanna.

Spenatsås
4 port

250 g fryst spenat
5 dl soja-/havregrädde eller soja-/havremjölk
grönsaksbuljong
vitpeppar
svartpeppar
muskotnöt

Hacka löken. Fräs löken och tillsätt därefter spenat och grädde/mjölk. Lägg i buljong och kryddor och låt det koka så att buljongen sprids ordentligt och spenaten tinar. Det behöver bara koka ca 5 min.







Inga kommentarer: