fredag 5 december 2008

Lyxiga kakor firade födelsedagar

På födelsedagstemat 23/11 fanns det två sorters smaskiga kakor. Det serverades även lasagne. Kakrecepten publiceras överst i detta inlägg dagen till ära!

Bountys


Blanda ihop följande:

Lite salt
2 msk soja/havre grädde
3 dl florsocker
6 tsk vanilinsocker
200 g kokosflingor
100 g maragrin (mjökfritt)

Forma till små klumpar eller avlånga bitar. Ställ in i frysen ca en timme. Smält sedan 200 g choklad tillsammans med 25 g kokosfett. Doppa sedan de små frusna bitarna i den smälta chokladen, ställ i frysen igen. Ät.




Sockerkaka med choklad och kokos

Blanda ihop:

3 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanilinsocker

Smält sedan 2 msk mjölkfritt margarin (eller lite rapsolja) blanda med 2 dl havre-/sojamjölk och blanda ihop med de torra ingredienserna. Klart. In i ugnen på 175 grader.

Ovanpå var det kokosflingor ihopsmälta med maragrin och socker. Sedan ännu ett lager med choklad och kokosfett. Smask.

Lasange

ca 4 pers

Färssås:

1 lök
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 burk krossad tomat
Morötter
Röda linser
Spenat
Krydda: salt , peppar, oregano, basilika, chili.

Vitsås:
200 g mjölkfritt margarin / eller olja
6 dl sojamjölk/eller havremjölk
Vitpeppar salt vitlök buljong…

1 paket lasagneplattor.

Inga kommentarer: