söndag 31 januari 2010

Recept: Morotssoppa och piroger


På terminens andra folkkök kunde den trogna skara som trotsat snörusket värma sig med morotssoppa och piroger med spenatfyllning. Till efterrätt serverades hembakta bullar med glasyr.


Morots- och ingefärssoppa

½ kg morötter, skivade i ca 3 cm tjocka bitar
1 hackad gul lök
2 tsk riven färsk ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
7 dl grönsaksbuljong
1 dl soja- eller havregrädde
1 tsk salt
2 tsk finrivet citronskal

Ev. gräslök och sojayoghurt till garnering

Börja med att fräsa löken i olja. Tillsätt sedan ingefäran, vitlöken och morötterna. Häll i grönsaksbuljongen och låt puttra ett tag varpå du fortsätter med citronskalet och grädden. Mixa tills soppan är slät. Krydda med salt och peppar.

Om du vill kan du garnera med gräslök och sojayoghurt och servera med ett gott bröd, eller som vi gjorde på folkkök: med piroger.


Pirogreceptet hittar du här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbar soppa, jag har lagt till blekselleri som jag behövde bli av med. Pirogreceptet har inte provat än, men ska snart.
Eva