onsdag 5 maj 2010

Recept: Grillad potatis med röror


Hur stor besöksskaran blir på varje Folkkök brukar vanligtvis gå att avgöra på dagens väder, och så var det även denna söndag när det till en början både snålblåste och duggregnade. Men den ihärdiga skara som ändå lyckades ta sig fram till hamnmagasinets lokaler gjorde det inte förgäves. Väl framme blev alla som ville (och alla ville!) serverade en stor portion med grillad potatis och fyra olika röror. Efteråt hördes många belåtna suckar överallt och många magar klappades förnöjt. För den som ändå kände att något saknades gick det även att köpa till sig en bounty-kaka till efterrätt.

För de som efterlyst recepten på rörorna publicerar vi dem här nedan. Testa och smaka dig fram till en konsistens som du själv gillar!

Röra 1: Bönröra
Soltorkade tomater
Blackeyed-beans
Dill
Solrosfrön
Salt, peppar
Matolja

Röra 2: Hummus
Kikärtor
Persilja
Vitlök
Citron
Olja, vatten
Salt, peppar

Röra 3: Linsröra
Gröna linser (ca 50 % av röran)
Kikärtor (ca 50 % av röran)
Tomatpure
Salt
peppar

Alla dessa (1-3) mixas!

Röra 4; Salsaröra
Hela kidneybönor
Färsk basilika
Tomat
Vinäger
Olja
Salt, peppar

Servera till ugnsgrillad potatis. Strö eventuellt lite rostade solroskärnor på toppen.


Nästa söndag har folkkök stängt, men ni är välkomna åter söndagen den 16:e maj, då det serveras thailändskt och wienerbröd!

Inga kommentarer: