tisdag 28 september 2010

Recept: vegansk citroncheesecakeFörra söndagen (19:e) var det alltså öppning för denna termins Folkkök med tema Folkhemmet. Ordet hade spridit sig väl, vädret höll tätt och kön var stadig. Vi som kom fick åtnjuta husmanskost i form av linsbiffar med potatis, kålsallad, brunsås och lingonsylt. Till efterrätt serverades en fantastisk vegansk cheesecake som vi publicerar recept på här nedan.

Nu på söndag den 3:e Oktober är det så dags igen och denna gång blir det thai-tema. Vad mer exakt det innebär får du se då!

Välkommen!Cheesecake med citron och hallonsås 12 bitar
15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
2 pkt tofuline färskost naturell
2 tsk vaniljsocker
Ca 3 msk citron
Frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Blanda havregrädden och gelésockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut. Rör mjukosten smidig och blanda det tillsammans med citron. Blanda det sedan med gelésockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna. . Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.
Låt hallonen tina och koka ihop några minuter till en sås. Låt svalna något och ringla över cheesecaken innan servering.

Inga kommentarer: