söndag 11 september 2011

Smörgåstårta

Till en tårta med fyra lager med femton portioner av den storleken vi serverade:

Tre limpor formfranska av raskenstorlek

lager 1: koka röda linser med chili, spiskummin, salt, koriander och paprikapulver, vitlök och gullök (ca 250 g röda linser torra) koka sönder (ca 30 min) var inte snål med vätskan! och blanda sedan med en burk (behövs inte hela) mixade soltorkade tomater, Häll på en god olja efteråt och pressa citron efter valfri dos.

Lager 2: Mixa solroskärnor, cirka 2 deciliter, först med lite vatten, ta successivt mer vatten men det ska bli krämigt vilket blir svårt om du tar för mycket vatten på en gång. Mixa ner en påse gröna ärtor. Ta rikligt med vatten och mixa, i omgångar om det behövs, tills det är krämigt. Smaksätt med färsk vitlök och citron och salt efter smak

Lager 3: blanda en tub tartex med en liten burk bostongurka. Klart.
Alternativt gör en olivtapenade, mixa en-två burkar oliver, blanda med olja, vatten vitlök och citron oliverna är salta så salta inte om det inte behövs.

Lager 4: Majonnäs. Mixa med stavmixer 1 dl sojamjölk med 2,5 deciliter olja tills det blir hårt. Då först blanda i senap och lite vinäger. Krydda upp med dill, rödlök etc efter smak.
Garnera med färska grönsaker och frukter och tångkaviar (en halv gurka tre tomater en paprika, vindruvor kiwi etc)

Inga kommentarer: