söndagen den 30:e oktober 2011

Potatissallad och marinerad ingefärstofu

Potatissallad

Koka potatis med skal på så de inte faller isär. Låt svalna något och skala de sedan. Skär i bitar.
Hacka lök fint. Röd eller gul, välj själv. Skär ett äpple och tomat i små bitar. Lägg allting i en skål. Även kapris eller finhackade oliver.
Lägg gärna lager på lager av allting och krydda efter varje potatislager. Ha på rätt mkt salt. Potatisen drar åt sig det rätt mkt så var inte blyg. Häll på såsen. Låt stå och dra i kylen gärna över natten. Klart!

Sås till potatissalladen
Havregrädde och ca 1/4 sojayoghurt till mängden grädde. En liten klick senap. Rätt mkt gräslök. Salt, svartpeppar. Vispa ihop allt för hand.

Marinerad tofu

Marinerad ingefärstofu
Skala och hacka en bit ingefära fint. Skala gärna med en sked. Häll olja, ingefäran, Sambal Olek, salt, ev lite koriander, dijonsenap, peppar och ev paprikapulver i en skål. Vispa ihop och häll i en plastpåse tillsammans med tärnad tofu. Låt stå och dra ett par timmar gärna. Stek upp de eller lägg i ugn ca 200 grader.

Marinerad tofu
Häll kinesisk soja, olja, pressad vitlök, en liten klick senap, salt och svartpeppar i en skål. Gör som receptet ovan.

Inga kommentarer: