söndag 12 februari 2012

Korv med mos


Korv (till cirka 4 portioner)

I paket hård tofu (alltså inte silken tofu)

ca 70 gram torkad sojafärs

till smaksättning (kan givetvis varieras i oändlighet, detta är vad vi använde på folkkök)

I finhackad liten lök

tomatpuré

japansk soja

harissa (rosatd chilikryddblandning)

salt/grönsaksbuljong

spiskummin

paprikapulver

koriander

liquid smoke

maizena/kokt potatis

mixa tofu och sojafärs I matberedare. Mixa ner alal smaksättning. Proportioner sker efter tycke, smak och som det ibland bara blir.

För hållfasthet vid stekning blanda I maizena (då krävs även tillsättning av vätska) maizena binder bra men kan bidra med en mjöligare smak. Välj då hellre kokad mixad potatis istället som bindemedel för finare smak. Eller lite av båda, som vi gjorde på folkkök.


Korv (till cirka 4 portioner)

I paket hård tofu (alltså inte silken tofu)

ca 70 gram torkad sojafärs

till smaksättning (kan givetvis varieras i oändlighet, detta är vad vi använde på folkkök)

I finhackad liten lök

tomatpuré

japansk soja

harissa (rosatd chilikryddblandning)

salt/grönsaksbuljong

spiskummin

paprikapulver

koriander

liquid smoke

maizena/kokt potatis

mixa tofu och sojafärs I matberedare. Mixa ner alal smaksättning. Proportioner sker efter tycke, smak och som det ibland bara blir.

För hållfasthet vid stekning blanda I maizena (då krävs även tillsättning av vätska) maizena binder bra men kan bidra med en mjöligare smak. Välj då hellre kokad mixad potatis istället som bindemedel för finare smak. Eller lite av båda, som vi gjorde på folkkök.

1 kommentar:

Emil sa...

Ska färsen vara kokt och pressad eller torr när en mixar ner den i tofun?

Kan ni uppskatta proportionerna på smaksättningen? (Kryddor, etc.)