söndag 14 april 2013

falafeltallrik och glutenfri banankaka


I dag åt vi falafel på folkkök. Falafel och bröd fick vi från Bjurholm Falafel och Orient bröd, men annars hade vi gjort allt annat själv. Här kommer receptet på den glutenfria banankaka.



Banankaka
6 port
Ingredienser
0,8dl rapsolja
½ dl sojagrädde
1,6 dl socker
1 tsk vaniljpulver
2,3 dl sojamjölk
2 medium banan
3,5 dl rismjöl (finns på thaibutiken väst på stan)
1 ½ tsk bakpulver
nypa salt

-choklad och kokosflingor om du gillar det-
 
Sirap sås
lite mosad banan
1,2 dl socker (t.ex. hälften råsocker, hälften vitt)
0,8dl kokhett vatten
lite ingefärapulver

Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form.
I matberedare, tillsätt alla ingredienserna utom de till sasen. Mixa till en smet, den kommer vara ganska lös. Se till att bananen är väl mixad i smeten.
Häll smeten i din form och ställ in i ugnen. Baka i ca 1 timme eller tills kakan är gyllene och släpper lite från kanten. Du kan med fördel ställa in en ugnsfast lite kopp med vatten för att få en ångad effekt, vilket passar kakan.
Gör såsen genom att mixa alla ingredienser väl i en matberedare och koka upp.
Servera kakan uppskuren på portionsfat med såsen ringlad runtomkring, och toppa med lite växt-vispgrädde eller glass och en tunn limeskiva som dekoration!

3 kommentarer:

Mia Marie sa...

Hejsan, hittade hit från Peppen's blogg och tänkte nu fråga om ni även lagar allergi vänlig vegetarisk/vegan mat?

Skall försöka göra om banankaka receptet =) då det innehåller tex. soja som vi ej tål, förutom då mjölk, all gluten/spannmål, ägg mm.

Jättekul att hitta hit och hoppas kunna ta mig till er någon Söndag...

Siegfried Emmelmann sa...


Hello to every body, it's my first pay a visit of this weblog; this web site contains awesome and in fact fine material for readers. google mail sign in

Anonym sa...

Vilket idiotiskt recept. Det kan ju vara bra att säga i vilken ordning ingredienserna bör blandas.