tisdag 11 mars 2014

9/3 Pasta med arrabiat-sås, äpple-och valnötssallad och kokosmjölk-pannacotta med bärsås

Här kommer recepten från folkkök 9/3.

Arrabiatasås, 4 portioner
-  2 st gula lökar, skalade och hackade
- 500 gram svarta bönor, kokta
- 500 gram krossade tomater
- 3 stora vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tesked salt
- Torkad chili, tomatpuré och basilika efter behag
- Olja till stekning

Gör såhär:
Stek löken i oljan tills den blir genomskinlig, tillsätt sedan bönorna och låt dem steka med ett tag. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka minst 15 min. Servera med pasta.

Äpple och valnötssallad, 6 portioner
- 2 äpplen
- 1 granatäpple
- 100 gram valnötter
- 140 gram blandad sallad (typ mangold, ruccola, babyspenat etc.)

Gör såhär:
Hacka äpplet och valnötterna, ta ur granatäppelkärnorna. Blanda med den sköljda salladen och servera med en dressing gjord på juice från 2 pressade apelsiner, 2 matskedar vinäger, 1 matsked olja, 1/2 tesked salt och 1/2 tesked peppar.

Kokosmjölkspannacotta med bärsås, 8 portioner
- 4 dl (en burk) kokosmjölk
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl gelésocker
- Valfria bär

Gör såhär:
Blanda allt utom bären i en kastrull och koka upp. Låt koka i 30 sekunder. Häll upp i en form, ställ svalt och låt stelna. Värm bären i en annan kastrull och mixa dem sedan för att det ska bli en sås.

Inga kommentarer: