måndag 21 april 2014

Recept: Wiltgryta

Wiltgryta ( tack till vegankocken.wordpress.com)

250g sojastrimlor (förvällda- står på förpackning hur en gör) 
3 dl vatten
2 tsk buljongpulver, alt. knappt en tärning buljong
1 tsk hela enbär
2 lagerblad
1 gul lök
2 morötter
½ liten rotselleri
2 dl havregrädde
2 msk frysta lingon
1 tsk timjan
Mjölkfritt margarin till stekning
Salt och nymalen peppar

Instruktioner
1. Bryn de förvällda sojastrimlorna i en klick margarin/olja ca 5 min i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.
2. Lägg i en gryta. Vispa ur stekpannan med vattnet och häll det över sojastrimlorna. Tillsätt buljong, timjan, enbär och lagerblad. Låt puttra under lock i ca 10 minuter.
3. Skala och hacka under tiden löken. Skala morötterna och skär dem i 2-3 mm tunna skivor. Skala rotselleri och skär i små tärningar.
4. Fräs grönsakerna i margarin tills de fått lite färg. Häll i grytan och låt puttra ihop ytterligare minst 15 minuter tills smakerna utvecklats helt. Vänd ner havregrädde och lingon och smaka av med ev ytterligare salt och peppar. 

Servera med nykokt potatis.

Inga kommentarer: